Home » Coaching

Coaching

Naast mijn werk als systeemtherapeut werk ik ook als coach. Ik richt mij vooral op Life coaching. Dit is bestemd voor mensen die een meer ontspannen, succesvoller of betekenisvoller leven willen leiden.

Als coach probeer ik je bewust te maken, hoe je gedrag is op het moment dat jouw traject gaat starten. Ik probeer bij je boven water te krijgen wat je graag zou willen veranderen. Natuurlijk geef ik je hiervoor de nodige handvatten, maar het begint met een stuk bewustzijn in jezelf, dat je jouw situatie wil veranderen.

Er zijn vier stijlen van coachen. Mijn affiniteit ligt het meest bij het socratisch coachen. Door middel van vragen stellen wordt de ander meer bewust en stemt het meer tot het nadenken over het eigen gedrag. En vooral ook verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen gedrag.

Zoals de beroemde beeldhouwer Michelangelo ooit zei: ‘Het beeld zit er al in, je hoeft alleen de rest weg te halen…’  Door middel van vragen te stellen probeer ik het antwoord helder te krijgen dat je eigenlijk al in je hebt. Coaching is voor mij de kunst van het weglaten. En misschien ook wel loslaten.

Wil je meer opkomen voor jezelf, meer zelfvertrouwen uitstralen? Een betere balans vinden, meer rust ervaren? Afscheid nemen van je gepieker en ’s nachts wakker liggen? Leren keuzes maken die goed voelen voor jou? Meer ruimte en vrijheid nemen om te doen wat je eigenlijk wil? Er achter komen wat je drive is om te leven? Een beter zelfbeeld ontwikkelen? Weer zin krijgen in het leven en leuke dingen gaan doen?

Dan is dit wellicht iets voor jou.

Moeilijk? Nee hoor! Als jij maar bereid bent om die eerste stap te maken.

 

Counseling
Coaching en counseling wordt vaak door elkaar gehaald. Counseling richt zicht meer op het helen van emotionele disfunctionaliteit. Door meer grip te krijgen op je emotionele huishouding zal deze minder de kans krijgen je ‘in beslag te nemen’. Bij counseling op zoek naar de onderliggende patronen en onderzoek je waar het probleem in het verleden is ontstaan. Je kijkt vervolgens hoe de onderliggende oorzaken en patronen kunnen worden veranderd of opgelost.

Coaching gaat vooral over ambitie, potentie, toekomst en eigen regie, gaat. Samen ga je met de cliënt na oe hij/zij met nieuwe strategieën dingen in de toekomst anders kan doen. Je onderzoekt de mogelijkheden en sterkte punten van de cliënt en daagt deze uit om grenzen te verleggen.